Otvoritev nove proizvodne hale v Siliko PE Sevnica – junij 2012

Podjetje Siliko ves čas poslovanja širi obseg proizvodnje. Obstoječi prostori nekdanje tovarne otroške konfekcije Jutranjka so postali premajhni, zato se je podjetje odločilo za investicijo v novo proizvodno halo in s tem povečalo prostorske kapacitete. Podjetje bo nove prostore namenilo predvsem za proizvodnjo tekočega silikona kot novega segmenta, ki ga v Siliku intenzivno razvijamo zadnja leta. Nova pridobitev bo poleg širitve proizvodnje prinesla tudi nova delovna mesta.

Slovesna otvoritev se je odvila 6.6.2012, ko sta podjetje obiskala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovan Žerjav in župan Občine Sevnica g. Srečko Ocvirk. Otvoritve se je poleg zaposlenih v podjetju Siliko, poslovnih partnerjev podjetja Siliko, predstavnikov številnih posavskih podjetij, lokalnih skupnosti in regijskih institucij udeležil tudi minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič.

Direktor Janez Koprivec je izrazil zadovoljstvo, da država trenutno nakazuje usmerjenost k razvoju pogojev za konkurenčno delovanje podjetja. Namreč le inovativno in razvojno naravnano gospodarstvo s stalnimi in kvalitetnimi investicijami in s tem novimi delovnimi mesti bo gospodarstvo rešilo iz krize. Hkrati je izpostavil dobro sodelovanje podjetja s sevniško lokalno javno upravo kot primer dobrega in korektnega sodelovanja z gospodarstvom ter hkrati izrazil upanje, da bo tako korektno tudi sodelovanje z javno upravo na področju Vrhnike, kjer trenutno podjetje Siliko na lokaciji nekdanje tovarne IUV gradi nov Razvojni center Siliko.

Minister je v nadaljevanju izrazil zadovoljstvo, da v Sloveniji imamo podjetja, kot je Siliko, ki je primer podjetja, ki je zraslo iz nič. Podjetje je zraslo iz znanja, inovativnosti in predvsem trdega dela. Hkrati je med drugim poudaril, da bo država v prihodnje morala posvečati več pozornosti zdravim in perspektivnim podjetjem; in ne zgolj reševanju skorajda propadlih gigantskih podjetij.

S prerezom traku sta proizvodno halo slovesno otvorila direktor podjetja Siliko d.o.o. Janez Koprivec in minister mag. Radovan Žerjav, otvoritveno slovesnost pa sta popestrila pevski zbor Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica in nastop radeških mažoretk.