Obisk ministra Turka v Siliku – 13. februar 2008

Predsednik vlade, ministri in drugi visoki predstavniki vlade so 12. in 13. februarja 2008 obiskali Posavje. V okviru vladnega regijskega obiska je dr. Žiga Turk, minister Službe vlade RS za razvoj, obiskal naše podjetje Siliko d.o.o.

Skupaj s podžupanom g. Ocvirkom si je ogledal proizvodnjo v podjetju, predstavili pa smo mu tudi dosedanjo pot podjetja in načrte za prihodnost. Eden večjih načrtov v prihodnosti je izgradnja Razvojno-raziskovalnega centra Siliko, s katerim bo podjetje še povečalo svojo konkurenčno prednost. Minister je v izjavi za javnost ob koncu obiska pohvalil uspešen razvoj Silika in zadovoljen nad videnim poudaril, da gre za eno od slovenskih gazel, ki uspešno nastopa tudi na zahtevnih zahodno-evropskih trgih. Poudaril je, da država podpira razvoj uspešnih podjetij, čeprav ta za svoje uspešno poslovanje niti ne potrebujejo državnih pomoči.

V okviru vladnega obiska v Posavju je bil med drugim 13.02.2008 na sevniškem gradu organiziran tudi posvet, na katerem so razpravljali o Tretji razvojni osi.
Tretja razvojna os naj bi s koridorjem nove hitre ceste povezala avstrijsko in hrvaško državno mejo. Gre torej za projekt nove ceste od severa proti jugu, od katerega si Občina Sevnica veliko obeta, saj to predstavlja močno razvojno spodbudo, zlasti v smislu izboljšanja prometnih povezav. Le-te so zdaj tako za prebivalce, kot tudi in predvsem za podjetja, prej ovira kot prednost. če bodo zagotovljena sredstva, naj bi bila že letos aprila izbrana točna trasa ceste, gradnja pa naj bi se začela leta 2010.