Siliko med najboljšimi podjetji Osrednje Slovenije – Gazela 2010

8.9.2010

Gazela je sinonim za uspešno in hitro rastoče podjetje. Na podlagi različnih kazalnikov uspešnosti poslovanja vsako leto strokovnjaki z različnih ekonomsko-poslovnih področij pripravijo lestvico 500 najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji.

V letu 2010 je bilo podjetje Siliko nominirano med tri finaliste za najhitreje rastoče podjetje v Osrednji Sloveniji, kar je potrditev uspešnega dela in poslovanja podjetja.

Razglasitev Gazele 2010 je potekala 23. septembra 2010 v Ljubljani. Poleg podjetja Siliko so bili med tremi najuspešnejšimi nominirani še podjetje Avtenta in podjetje Colby. Naziv najhitreje rastočega podjetja je prejelo podjetje Avtenta, vendar pa je za Siliko uvrstitev med tri najhitreje rastoča podjetja svojevrsten uspeh. Siliko je namreč proizvodno podjetje, ki deluje v delovno-intenzivni panogi, ter hkrati z izjemno močno konkurenco na evropskem in svetovnem trgu. Ob dejstvu, da večino izdelkov izvozimo na evropski trg, kjer je konkurenca izjemna, je doseganje tako visoke rasti zavidljiv rezultat.

Podjetje Siliko je uspešno in hitro rastoče podjetje že vsa leta poslovanja, saj v povprečju dosega 25% rast letno. V zadnjih petih letih je podjetje Siliko povečalo število zaposlenih za več kot 100% iz 76 v letu 2004 na 157 v letu 2009. Na današnji dan je v podjetju zaposlenih že 180 oseb. Poleg tega je podjetje v letih 2004/2009 potrojilo oz. povečalo prihodke za 200%. Iz dobrih 6 mio EUR v letu 2004 na 18 mio EUR v letu 2009.

Vsa leta poslovanja podjetje velik delež sredstev namenjainvesticijam v novo sodobno opremo, stroje in tehnologijo, ki omogočajo izvajanje vse bolj zahtevnih projektov ter hkrati zagotavljajo dodatno odpiranje delovnih mest.

Siliko svojo trdnost in pravilnost strateških odločitev potrjuje zuspešnim delovanjem predvsem v sedanjem času, ko na vsakem koraku poslušamo novice o novih stečajih, odpuščanjih in drugih gospodarskih težavah. V podjetju se zato zavedamo, da so ti rezultati predvsem dodatna motivacija za nadaljne uspešno delo in trdnost podjetja.