Otvoritev novih prostorov Siliko na Vrhniki – junij 2013

Leto 2013 predstavlja novo prelomnico v delovanju našega podjetja, saj Siliko letos praznuje 20. obletnico delovanja, poleg tega pa se je podjetje na začetku meseca maja preselilo s prvotnega sedeža podjetja v Brezju pri Dobrovi na novo lokacijo na Vrhniki, kjer je na ruševinah bivše Industrije usnja Vrhnika zrasla nova zgradba, v kateri je poleg prostorov uprave in orodjarne tudi Razvojni center.

Slovesna otvoritev novih prostorov se je odvila 28. 6., ko sta podjetje obiskala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Stanko Stepišnik, in župan občine Vrhnika, g. Stojan Jakin. Otvoritve so se udeležili tudi zaposleni v podjetju Siliko, poslovni partnerji podjetja in predstavniki lokalnih skupnosti.

Direktor Janko Koprivec je v svojem govoru izpostavil dejstvo, da je za uspeh potrebno vlagati v razvoj, saj lahko le tako podjetje ostane konkurenčno in uspešno. V nadaljevanju se je tudi zahvalil zaposlenim, poslovnim partnerjem in vsem, ki so pripomogli k izgradnji novih prostorov na Vrhniki.

Minister je v svojem govoru izrazil zadovoljstvo nad podjetji, ki tudi v teh časih vlagajo v razvoj in nove kadre ter tako konkurirajo tujim trgom, župan Stojan Jakin pa je izrazil upanje, da je Siliko le prvo od podjetij, ki bodo pripomogla k obuditvi vrhniškega gospodarstva.

S prerezom traku so nove prostore slovesno otvorili direktor podjetja Siliko d.o.o. Janko Koprivec, minister mag. Stanko Stepišnik in vrhniški župan Stojan Jakin, nato pa je župnik župnije Vrhnika, Blaž Gregorc, blagoslovil nov sedež podjetja. Otvoritveno slovesnost so popestrili nastopi Nuške Drašček, Ane Marije Mitič in plesne skupine Netopir.

Projekt energetske prenove Upravne stavbe je sofinanciran s strani podjetja PETROL – Energija za življenje – v okviru Petrolovega Programa velikih zavezancev za zagotavljanje prihrankov energije pri končnih odjemalcih.

Nova tehnološka oprema Razvojnega centra je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropske unije preko Evropskega sklada za regionalni razvoj – ESRR.

Foto: Gašper Tominc