SILIKO NA FESTIVALU VAJENIŠTVA

MAR_3087

SILIKO je bil v aprilu 2019 povabljen kot udeleženec 1. festivala vajeništva v Sloveniji. Izpostavljeni smo bili kot odličen primer dobre prakse povezovanja šolskega sistema z gospodarstvom.

 

Svojo pozitivno izkušnjo z vajeniškim sistemom sta predstavila mentor in nadzornik vajeniških programov Mirko Fajdiga ter vajenec 2. letnika Peter Sedej in tako nastopila pred (pre)polno dvorano GZS. Dogodka sta se udeležila tudi vajenca Blaž Gregorin in Nejc Sečnik, ki sta se SILIKU pridružila lani.

 

Dogodek je bil medijsko odmeven, vajence, njihove mentorje in šole so nagovorili generalna direktorica GZS Sonja Šmuc, državna sekretarka iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ga. Martina Vuk, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti ter svetovalec predsednika Republike Slovenije dr. France Arhar.

 

Le-ta je v svojem  navdihujočem govoru sporočil vajencem in ostalim udeležencem, kako pomembno je, da znamo nekaj narediti. »Vsi smo v življenju vajenci. Ko začnemo nekaj delati, se moramo vedno še dodatno usposabljati in učiti. Lahko je, dokler je nekaj v besedah, težko pa je nekaj narediti. Če je delo vrednota, ne zastara.«

 

Po uradnem delu dogodka je sledilo druženje vajencev s Trkajem, Perico Jerkovićem in Tinom Vodopivcem.

 

Nekaj utrinkov s festivala si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

 

 

V prihodnjem letu računamo na ponovno in še razširjeno udeležbo SILIKA na festivalu.